Over Beb Mulder

"Beb Mulder is altijd intuïtief bezig om de vlekken in zijn abstracties op de juiste plaats en in de juiste kleur vorm te geven, ze een intensiteit te geven."
Image

Beb Mulder is beeldend kunstenaar

Hij verdiende zijn brood met het ontwerpen en maken van decors voor toneel, musea en bezoekerscentra.

Hij heeft tentoonstellingen ingericht en feesten aangekleed, les gegeven op vormings- en creativiteitscentra en de Academie Voor Expressie en Communicatie en heeft Masterclasses en workshops gegeven, maar:
Altijd kunstenaar gebleven.

Zijn werk is herkenbaar aan het sterke kleurgebruik en het stevige handschrift, het is expressionistisch- abstract. Hij heeft geen vooropgezet plan, hij begint gewoon en stopt als het schilderij onder zijn handen een eigen leven krijgt.

Image

Over het hoe en waarom

Beeldende kunst vertelt verhalen. Kunst uit de Middeleeuwen vertelt o.a. over ridders, jonkvrouwen en de lansspelen.
Fresco’s vertellen verhalen uit de bijbel, over heiligen. Ze maken het geloof zichtbaar.
De personen uit deze verhalen staan in de compositie van de schilderijen in de juiste vorm op de juiste plaats in de juiste kleur. Als men de ogen bijna dicht doet (niet meer gelooft) verdwijnt het verhaal en blijven er vlekken en kleuren over. De fascinatie blijft, want de vlekken vertellen in een nu wazige compositie een ander verhaal, een eigen verhaal.

Het verhaal is een abstractie geworden.
Beb Mulder is altijd intuïtief bezig om de vlekken in zijn abstracties op de juiste plaats en in de juiste kleur vorm te geven, ze een intensiteit te geven. Als dat gelukt is, worden deze vlekken weer personen en vertellen een eigen verhaal.

Atelier Beb Mulder

Jacob Catsplein 3
8913CS Leeuwarden
Tel: 058 2501099
Mob: 06 51364636
E-mail: post@bebmulder.nl

Altijd welkom

Op afspraak:
bel 058 2501099
of bel 06 51364636

Search